論壇 吹水廣場 扮靚天地 情情愛愛 寵物天地 影視娛樂 K Fun區 資源分享 靈異地帶 數碼產品 快樂貼圖 休閒生活 興趣交流 學術文化 上班一族 本站資訊
搜尋  鄭家純買有線 曾健超出獄 董建華入瑪麗 行動電源 創業 ㄦ字腰女神 樂易玲細仔偷嘴裕美 彭于晏裝假狗 林志玲睡衣出鏡 搬屋 姚瑩瑩男人婆 廣州黃鱔哥 貴妃雞頭飯 菜刀切西多 車保 資助葉繼歡女富豪 直播殺人男自殺 學生千萬富翁 秋葵脆片 孕婦須知

標題: 心底話
喇x叭
版主

點數 : 3349
人氣 : 697
狀態 : 離線
心底話

小弟係度玩左幾年,突然想打篇廢話...
坦白講,我係度係想識朋友/女朋友(可以的話)
發覺識朋友唔難,女朋友,就可遇不可求
眼見好多男會員話好難溝女,
但有冇諗過咩原因失敗?
樣衰?冇錢?
大部份失敗原因係冇耐性同方法
一開波就問電話,約出街
well.當然係要進取,但未至於咁猴急
人地唔俾就話人高竇,扮上菜
跟住就搵下個目標…不斷重覆
連基本話題都冇,冇了解就咁直接進取
大家會唔會覺得此類男生會唔會太兒嬉同冇耐性?
感情係要培養,即使你對人有好感
都要對方對你有,你一開始既行為就似餓狼/狗公
試問那個女生會喜歡?
另外,想講自己既野...
我其實好想認真地搵個女朋友拍長拖,最好結婚(有邊個唔想?)
我其實想搵個唔介意我身世,係唔介意一齊挨既另一伴
希望可以早啲結婚,最近兩次我都以為可以
因為遇到理想對象,然而“當局者迷”
每次拍拖我都會好錫好就女朋友,什至俾好多人話係24孝男友
每次女朋友嫌不是都去改...因為愛一個人什麼都不介意
每次分手後都覺得自己錯...
後來...早幾天朋友點醒了
既然你冇錯,點解你覺得自己錯?
你冇錯,即係對方走寶
你就更應該活得比佢更開心精彩
唔好俾佢睇你慘樣,唔開心係有,但有限期
你冇拍拖都係咁過,點解唔放鬆下,開心咁生活?
與其浪費時間失戀唔開心,不如利用時間去令自己開心
如夢初醒...
個人覺得人年紀愈大,愈想安穩
但對於一些前輩而言,我還算年輕
要搵一個真正結婚對象仲有段時間
而且男性過30就係黃金時間
唔怕冇女朋友…某程度同意…

最後,希望大家珍惜身邊人
唔好因為一時衝動嘈交,話唔夾就分手,失去才懂珍惜就慘了
絕大部份情侶唔係一開始就夾
兩個人相處需要時間磨合
而且結婚後,身份改變,婚後生活更需磨合
你們同意嗎?共勉之!
浪費大家時間,十分抱歉
我唔需要你地加分,讚好
我拎個心出泥識朋友
希望得到知音人回覆/交流意見
嚴禁腦殘人士回應本文=)

祝大家新年及情人節快樂!

本帖最近評分記錄
  2013-9-22 02:49  人氣  +2   
connie93   2013-2-27 10:38  人氣  +1   讚賞
bicycle1127   2013-2-27 01:14  人氣  +5   多謝分享
0薇薇0   2013-2-26 21:59  點數  +5   讚賞
如果您喜歡這篇文章,請按「讚」或分享給您的朋友,以示鼓勵。

頂部
bicycle1127
版主

點數 : 26041
人氣 : 985

原帖由 喇x叭 於 2013-2-9 01:06 發表
但有冇諗過咩原因失敗?
樣衰?冇錢?
一開波就 ...

老殘單讚好

頂部
[廣告]
海圖斯
論壇之光

點數 : 901
人氣 : 12

原帖由 喇x叭 於 2013-2-9 01:06 發表
但有冇諗過咩原因失敗?
樣衰?冇錢?
一開波就 ...

喇叭兄 蛇年快樂 來年開開心心

頂部
雅虎贊助網站載入中...

雅虎贊助網站載入中...