論壇 吹水廣場 扮靚天地 情情愛愛 寵物天地 影視娛樂 K Fun區 資源分享 靈異地帶 數碼產品 快樂貼圖 休閒生活 興趣交流 學術文化 上班一族 本站資訊
搜尋  鄭家純買有線 曾健超出獄 董建華入瑪麗 行動電源 創業 ㄦ字腰女神 樂易玲細仔偷嘴裕美 彭于晏裝假狗 林志玲睡衣出鏡 搬屋 姚瑩瑩男人婆 廣州黃鱔哥 貴妃雞頭飯 菜刀切西多 車保 資助葉繼歡女富豪 直播殺人男自殺 學生千萬富翁 秋葵脆片 孕婦須知

標題: 【粵語ss空間】用心撐起香港真音樂﹑ 真搖滾! (個人感受+定時更新)
張樂言
論壇之光

點數 : 679
人氣 : 80
狀態 : 離線
【粵語ss空間】用心撐起香港真音樂﹑ 真搖滾! (個人感受+定時更新)

歡迎自由分享+發表感受XD

吾好比佢停, 撐起香港真音樂

RubberBand - SimpleLoveSong

香港真係好需要咁架band, 唱出人生意義, 又有少少jazz, 好舒服, 在失落時, 能帶給你歡樂, 在寂寞時 也能給你溫暖, 香港人, 總是需要一點慰藉的

Supper Moment - 點滴

一首熱血架歌, 好有正能量, 打工仔讀書仔, 大把人同你地一齊捱, 你又點會係孤單一個, 生活有得有失, 我們何必在意得失, 只享受曾經努力付出過的過程, 問心無愧, 快樂做人!!

Supper Moment〈P.S. I Love You〉

暗戀過,曖昧過,燦爛過 , 受傷過 , 失落過 , 迷失過, 愛情很難懂, 如果你對愛情失去信心, 請留意這首歌歌詞, 「如果不再信任感情會再次綻放溫馨   人總會面對 來擦一擦眼睛」~ 「若感動過 若燦爛過  並不枉過」 ~ 「留得低溫馨剪影已是不錯  若你尚眷戀幸福許多」

周國賢 - 天馬行空   
主唱:周國賢
作曲:周國賢
編曲:周國賢
監製:周國賢

天氣好熱...有時人會迷失﹑ 失落﹑ 有苦有悲, 呢首正好帶比你正能量.. 送比DSE生﹑ AL生﹑ 打工仔, 一齊撐下去, 衝上藍天, 年輕人, 呢個社會交比你!!

KOLOR - 圍城 - 給所有熱愛 -「音樂」

香港幾多band仔, 好多band仔真係真心做好音樂, kolor係其一個努力左好耐架band隊, 好早就入娛樂圈, 係靠自己一手成名, 相反mr. 遲入好多, 但好快出名, 咁係因為佢背後有人捧佢姐-,-

本帖最近評分記錄
jonaslui2012   2012-4-17 19:39  人氣  +1   原創內容
沁曖×嘻   2012-4-17 15:33  人氣  +1   正
如果您喜歡這篇文章,請按「讚」或分享給您的朋友,以示鼓勵。

頂部
沁曖×嘻
論壇之光

點數 : 445
人氣 : 29
我都幾鐘意super moment-v-
呢首都好正
系Super Moment-是你令我再次找到心跳

頂部
[廣告]
張樂言
論壇之光

原帖由 沁曖×嘻 於 2012-4-17 15:33 發表
我都幾鐘意super moment-v-
呢首都好正
系Super Moment-是你令我再次找到心跳-bzE1O1i_d0

yes ar, 我都有聽, 佢地d歌真係好鬼鄭xd

頂部
張樂言
論壇之光

周柏豪Pakho - 只有一事不成全你

「只有一事不成全你''是Pakho親自為其好友寫的歌,他不幸於去年再次患上末期癌症,更一度萌生放棄念頭,Pakho希望透過歌曲鼓勵好友」

「為了讓患了重病的好友重新振作, 有畏高的Pakho特別在寒冷的天氣下高處跳進水裡. 目的是讓好友知道做人最緊要是相信自己 , 很多難關挑戰也可跨過」

做人最緊要是相信自己 , 很多難關挑戰也可跨過﹑  你一樣可以, 要珍惜生命!

周柏豪Pakho - 金

「假使人活到最後
那時會變成金黃色的粉末 向世界任何一個角落飛翔降落生根
最後 變成一條黃金絲帶 變成人民英雄」

周柏豪, 以前聽佢d歌覺得佢同普通歌手冇咩分別, 但呢排聽佢d歌, 發覺佢做人好真, 好比心機做好音樂, 一d都吾虛偽! 呢個mv成個背景連人都好金, 金色代表輝煌﹑  璀璨, 正能量, 有生機..金色, 我以你為榮!

Mr - 2012年

「別讓遺憾組成你整個人生
昨天的所有,帶動積極的現在,活出無盡可能的未來」

我諗大家都聽過Mr架抄歌事件架, 我自己覺得件事都過左去, 正所謂聖人都有錯, 既然佢而家作到首好歌出來, 我地應該比多次機會佢先岩架, 其實佢d歌都吾差阿, 例如「森林」, 「等不了」, 都幾值得人去聽, 值得去深思

Mr. - 《昨天》

「有些時間沒法追回 你有緊守珍視的東西嗎?
昨天你曾許下甚麼願望?
今天,有沒有把握當下為理想拼搏?
明天醒來,希望沒有後悔自己曾為生活犧牲所愛」

回想童年似流年, 握不住也放不下...

洪卓立 - 彌足珍貴

DSE後...與同學少見面, 人人都工作, 人人都讀書, 大家真係冇乜時間, 好想再返到以前咁...大家一班同學玩, 但係時間冇得返轉頭架嗎, 我地唯有積極面對人生..

頂部
沁曖×嘻
論壇之光

原帖由 張樂言 於 2012-4-17 15:56 發表

yes ar, 我都有聽, 佢地d歌真係好鬼鄭xd

我初頭聽人講起佢地
我會以為系外國樂隊
因為我覺得佢地個隊名好外國

頂部
張樂言
論壇之光

原帖由 沁曖×嘻 於 2012-4-17 16:00 發表

我初頭聽人講起佢地
我會以為系外國樂隊
因為我覺得佢地個隊名好外國

ha, 英文名型d阿嗎, 有冇聽佢地d live?

頂部
沁曖×嘻
論壇之光

原帖由 張樂言 於 2012-4-17 16:08 發表
ha, 英文名型d阿嗎, 有冇聽佢地d live?

沒啊@@
Dear Jane呢首歌都好正

Dear Jane 別說話

初頭系喺朋友個手機度聽呢首歌既鈴聲
首歌表達到當時人的思想

頂部
張樂言
論壇之光

原帖由 沁曖×嘻 於 2012-4-17 16:14 發表

沒啊@@
Dear Jane呢首歌都好正

Dear Jane 別說話KTJBwUS_hu4

ha, 呢個我有聽, 但吾知點解鼓手膊頭會縮下縮下xd

頂部
沁曖×嘻
論壇之光

原帖由 張樂言 於 2012-4-17 16:15 發表

ha, 呢個我有聽, 但吾知點解鼓手膊頭會縮下縮下xd

我都吾知點解lol
我都好鐘意Pakho
又靚仔又好人;吾知點解啲人吾識欣賞佢

頂部
張樂言
論壇之光

原帖由 沁曖×嘻 於 2012-4-17 16:18 發表

我都吾知點解lol
我都好鐘意Pakho
又靚仔又好人;吾知點解啲人吾識欣賞佢

佢打爛左個玻璃杯, 又講左一大句野, 可能d人覺得佢扮哂野同無聊掛-_-

頂部
沁曖×嘻
論壇之光

原帖由 張樂言 於 2012-4-17 16:19 發表

佢打爛左個玻璃杯, 又講左一大句野, 可能d人覺得佢扮哂野同無聊掛-_-

我知道呢件事
好多人系甘抽佢水-__-
不過我都會繼續支持佢既音樂作品; D

頂部
張樂言
論壇之光

原帖由 沁曖×嘻 於 2012-4-17 16:21 發表

我知道呢件事
好多人系甘抽佢水-__-
不過我都會繼續支持佢既音樂作品; D

其實我覺得呢d係一種藝術同哲學, 咁岩就係生活中出現架, 平時我地冇留意架事, 好值得令人深思

頂部
雅虎贊助網站載入中...

雅虎贊助網站載入中...